[Turkmath:7606] Re: YNT: YNT: cehalet meselesi-LGS

Zafer Ercan zercan at ibu.edu.tr
9 Nis 2011 Cmt 13:58:10 EEST



Sayin Abbas Guclu, asgidaki yaziyi listeye listeye iletmemi istedi... 

----- Orijinal Mesaj -----
Kimden: "Abbas Güçlü" <abbas.guclu at milliyet.com.tr>
Kime: "Zafer Ercan" <zercan at ibu.edu.tr>
Gönderilenler: 9 Nisan Cumartesi 2011 13:47:29
Konu: YNT: YNT: cehalet meselesi-LGS

Sayın Hocam, 
başkalarını bilmem ama ben gelen her maili ciddiye alıyorum. çünkü pek çok ayrıntıya sizlerden gelen maillerden ulaşabiliyoruz. yani en önemli haber kaynağımız okurlarımız.
keşke bir önceki maili okumadan önce söz konusu yazıdaki enstitüye ve makaleyi yazan uzmanın görüşlerine bir göz atsaydınız. işte o zaman böylesi ithamlarda bulunmazdınız.
doğruluğuna inandığımız her haberi elbette yayınlarız. 
sizi bilmem ama bizim için yazdığımız her satır bizim namusumuzdur. bilerek yanlış yazılan ya da kasıtlı olarak üretilen her satır ondan birşeyler götürür.
başkalarını bilmem  ancak benim 30 yıldır yazdıklarım ortada. ve bugüne kadar aksini tespit eden de yazan da çıkmadı.
siz gönderdiğiniz iddiaların doğruluğunu kanıtlayıp,  arkasında durursanız elbette biz de yazarız
Selamlar, saygılar...
umarım bu cevabı da iletişim ağına koyarsınız...

________________________________________
Kimden: Zafer Ercan [zercan at ibu.edu.tr]
Tarih: 09 Nisan 2011 Cumartesi 13:32
Kime: Abbas Güçlü
Bilgi: turkmath at listweb.bilkent.edu.tr
Konu: Re: YNT: cehalet meselesi-LGS

(Konu: YGS konusunda Milliyet yazari Abbas Guclu'nun bugunku yazisi hakkinda kendisine iletmis oldugum yazi ve onun yaniti bu yazinin sonlarinda. Bunu da  firsat bilerek Sayin Guclu'ye bir  onerim var.)


Sayin Guclu,

İletisimler genelde es, dost, dayı, amca oglu, ya da ''o benim tanidigim, hallederim'' uzerinden kuruldugundan dolayi, yazimi ''muhattap alip'' yanit vermeyeceginizi dusunmustum. Yanilmisim ya da onyargili davranmisim ya da tesadüfü olarak yanıt verdiniz.

YGS sinavinda iki temel kuskum var: Kotu Niyet ve Beceriksizlik. Bu durum OSYM yonetimi ve onlari suclayanlar icin, yani her iki taraf icin de gecerlidir. Ama elimde ne soyut ne de somut kanit var. Bunlari soylerken hayat gerceklerinden uzak oldugumu dusunmeyin.

Bu konuda size yazi gonderecek durumda degilim. Ama YGS sinavi konusunda en temel gorusum:  1.700.000 kisinin sinava alindigi bir toplum curumustur. Bu curumusluk icerisinde ''bize ihale verilsin gercegi saptayalim'' uzerinden rant elde etmek isteyen les kargalari TV kanallarinda ''uzman'' olarak yerlerini almaya basldilar.

Bu curumusluk icerisinde sinavda hile yapsaniz ne olur yapmasaniz ne olur. Bu bir anlamada Hiroşima'ya atom bombasi atan Amerika'nin yaralalanlari tedavi etmesi icin doktor gondermesine benzer. Ya da firinlarda yahudileri yakan fasizmin, firinda öldürülen bir annenin 3 aylık oğluna süt vermeye benzer.

Dedigim gibi YGS sinavi konusunda somut bir yazi yazacak durumda degilim.

Ama Universitelerde neler oldugu konularinda epey bilgim var. Bu konuda, ''ODTU Ornegi'' ile baslayabiliriz. ODTU Matematik bolumune, soyut bir alanda, Kimya profesoru karisiyla yazdigi kimya yayınlarini kullanilarak bir kocanin 5 kez profesorluge nasil atandigini, universite yonetiminin bu konulardaki destegini-karakterini yazabilirim. Ya da bir Danistay kararinin karar gerekcesi olarak ortaya koydugu butun gerekcelerinin  SOMUT olarak nasil gercek disi, hayali oldugunu acik acik yazabilirim.

Traji komik olan bu durumlar konusunda goruslerime, gerceklere herhangi bir araci koymadan, yer vermeye CESARETİNİZ VAR MI?

Sayin Guclu, ortaya atabilecegim konusunda yazdigim bu yaziyi 500'e yakin metematikcinin uye oldugu tartisma listesine de gonderiyor ve yanitinizi merakla bekliyorum.

Selam ve saygilarimla,
Zafer Ercan

----------------




belli ki yazının içeriğini okumamışsınız. daha bilimseli olan varsa gönderin onu da yayınlayalım...

________________________________________
Kimden: Zafer Ercan [zercan at ibu.edu.tr]
Tarih: 09 Nisan 2011 Cumartesi 12:03
Kime: Abbas Güçlü
Konu: cehalet meselesi-LGS

Sayin Guclu,

Milliyet'deki kosenizdeki  yazinizin basligi ''YGS ‘skandalı’na en bilimsel açıklama''. Siz kim oluyorsunuz ki bu soylemin ''en bilimsel'' oldugunu iddia edebiliyor sunuz?

Zafer Ercan


Turkmath mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi