[Turkmath:8788] Re: arı-bal-kıskançlık meselesi

Zafer Ercan zercan at ibu.edu.tr
18 Şub 2013 Pzt 17:17:35 EET




Benim sap saman olarak nitelendirdigim, ancak Sayın Basar'nın ''arı gibi çalışmanın ürünü'' olarak nitelendirdiği, bu çalışmaları ortaya koyan arıları kıskandığımı, kıskandığımızı, bu kıskançlığın taaa 1980'lerin ODTÜ'sünden itibaren yapıldığı, sayın Başar tarafından yazıldı. 

Yazmıştı ama somut olarak yazdığım sorulara hiç cevap vermedi. Örneğin C. Orhan, M. Yurdakul'a ''bu işin aldı nedir?'' sorusu içerisinde ''bu kimya makaleleri ne iş?'' diye sormuş mudur?

''A. Aytuna, A. Erkip, M. Kocatepe, Z. Nurlu'' isimleri  bir taraftan ehliyetli matematikçiler olarak sunulmuş, diğer taraftan ise özellikle 1980'lerin başında ODTÜ'lülerin-(ki o dönemde bu kişilerin ODTÜ'de etkin oldukları tartışılmaz) kendilerini-yani bal yapan arıları kıskandıklarını-ifade etmişlerdir. Bu çelişki ne iştir? 

...

Anlaşılan o ki, sayın Başar arıların kracileliğini üstlenmiştir. O nedenle ana kraliçenin son ürettiği ürettiği aşagidaki tırnak içerisine alınmış ballara bakalım, soralım ve piyasayı öğrenelim: 

Aşağıdaki ballar asil bal mıdır? Bu ballar için bu dergilere kaç dolar ödenmiştir? Dergilere ödenen paralar devletin hangi biriminden (teşvik olarak) alınmıştır?


''M. Yeşilkayagil, F. Başar, "On the fine spectrum of the operator defined by a lambda matrix over the sequence space c_{0} and c", AIP Conference Proceedings, 1470, 199-202 (2012)
F. Başar, A. Karaisa, "Fine spectra of upper triangle triple band matrices over the sequence spaces l_p, (0AIP Conference Proceedings, 1470, 134-137 (2012)
C. Türkmen, F. Başar, "Some basic results on the sets of sequences with geometric calculus", AIP Conference Proceedings, 1470, 95-98 (2012)
H. Nergiz, F. Başar, "Some topological and geometric properties of the domain of the double sequential band matrix B(\\widetilde{r},\\widetilde{s}) in the sequence space l(p)", AIP Conference Proceedings, 1470, 163-168 (2012)
A. Caner, F. Başar, "Composited dual summability methods of the new kind", AIP Conference Proceedings, 1470, 27-30 (2012)
F. Özger, F. Başar, "Domain of the double sequential band matrix B(\\widetilde{r},\\widetilde{s}) on some Maddox's spaces", AIP Conference Proceedings, 1470, 152-155 (2012)
A.F. Çakmak, F. Başar, "Some new results on sequence spaces with respect to non-Newtonian calculus", J. Inequal. Appl., 2012, 1-12 (2012)
A. Sönmez, F. Başar, "Generalized difference spaces of non-absolute type of convergent and null sequences", Abstr. Appl. Anal., 2012, 1-20 (2012)''


Zafer Ercan

 






Birek soru daha: 

''İnternetin çalışma hayatımıza girmesiyle birlikte'' gerceklerin ortaya ciktigini soyleyen Basar'ı dinledim ve tikladimda su yayini gordum:
''Çakmak, Ahmet Faruk; Başar, Feyzi; Some new results on sequence spaces with respect to non-Newtonian calculus. J. Inequal. Appl. 2012, 2012:228.'' 

Bunun icin sayın Başar kac dolar odemistir?

Zafer Ercan




Simdilik detayın yok edilmesine firsat verilmeden sorayim: 

1. ''her vesile ile A. Aytuna, A. Erkip, M. Kocatepe, Z. Nurlu ve C. Orhan gibi akademik çevremizin ehliyetli öğretim üyeleri'' diye tariflediğiniz ehliyetliler, aşağıdaki karısıyla yazmış olduğu kimya yayınları için ne demişlerdir? Siz ne diyebilir siniz? 

2. ''Kolay ise, kendilerine denemelerini tavsiye ediyor ve başardıklarında bundan mutlu olacağımı bilmelerini istiyorum.''ye ılk yaklasimim: izin verin sizin adinizi kulanarak parali dergilerde-soz indeksli olanlarda-yazayim. Parasi da benden olsun.

3. Yazida ornek olarak verdigim yazi hangi tur bir hakemlik surecinden gecmistir. Temel gozlemim sap saman olarak nitelendirdigim konulardaki yayinlar  hakem surecinden gecmemektedirler. 


Zafer Ercan


 



1.  Title: Vibrational frequencies and structural determination of 2,2
'-biquinoline
Author(s): Yurdakul S, Yurdakul M
Conference Information: 28th European Congress on Molecular
Spectroscopy,
SEP 03-08, 2006 Istanbul Univ, Beyazit Campus, Istanbul, TURKEY
Source: JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE   Volume: 834   Special Issue:
Sp.
Iss. SI   Pages: 555-560   Published: MAY 27 2007
Times Cited: 3

 2.  Title: HF and DFT studies and vibrational spectra of
1,2-bis(2-pyridyl) ethylene and its zinc (II) halide complexes
Author(s): Ozhamam Z, Yurdakul M, Yurdakul S
Source: VIBRATIONAL SPECTROSCOPY   Volume: 43   Issue: 2   Pages:
335-343
 Published: MAR 11 2007
Times Cited: 1

 3.  Title: DFT studies and vibrational spectra of trans
1,2-bis(4-pyridyl)ethylene and its zinc(II)halide complexes
Author(s): Ozhamam Z, Yurdakul M, Yurdakul S
Source: JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE-THEOCHEM   Volume: 761   Issue:
1-3
  Pages: 113-118   Published: MAR 17 2006
Times Cited: 1

 4.  Title: Molecular structure and vibrational spectra of
3-chloro-4-methyl aniline by density functional theory and ab initio
Hartree-Fock calculations
Author(s): Kurt M, Yurdakul M, Yurdakul S
Source: JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE-THEOCHEM   Volume: 711   Issue:
1-3
  Pages: 25-32   Published: DEC 10 2004
Times Cited: 35

 5.  Title: HF and DFT studies of the structure and vibrational
spectra
of
8-hydroxyquinoline and its mercury(II) halide complexes
Author(s): Arici K, Yurdakul M, Yurdakul S
Source: SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR
SPECTROSCOPY
  Volume: 61   Issue: 1-2   Pages: 37-43   Published: JAN 2005
Times Cited: 11

 6.  Title: Molecular structure and vibrational spectra of
4-tert-butylpyridine by density functional theory and ab initio
Hartree-Fock calculations
Author(s): Kurt M, Yurdakul M, Yurdakul S
Source: JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE-THEOCHEM   Volume: 663   Issue:
1-3
  Pages: 127-134   Published: NOV 28 2003
Times Cited: 1


----- Orijinal Mesaj -----
Kimden: "Feyzi BAŞAR" <fbasar at fatih.edu.tr>
Kime: turkmath at listweb.bilkent.edu.tr
Gönderilenler: 18 Şubat Pazartesi 2013 9:55:35
Konu: [Turkmath:8781]Zafer Ercan'ın yazdıkları.





Zafer Beyin yazdıklarıyla ilgili olarak aşağıdaki bilgileri TÜRKMAT üyeleriyle paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum. 

Site üyelerinin engin hoşgörü ve sabırlarına sığınarak, ilk olarak Zafer Beyin hep tekrarladığı ODTÜ’ye profesör olarak atanmaması ile ilgili ihtilafı ve ikinci olarak da Toplanabilme Teorisi üzerine çalışmalar hakkında yazdıklarına dair açıklamalarım olacak. 

2012 yılının Baharında Profesör Murat Yurdakul ve Profesör Cihan Orhan ile aynı doçentlik jürisinde bulunmuştuk. Ben, kendilerine “Bu işin aslı nedir?” diye sorduğumda Profesör Orhan, ilk kurulan jüride ecnebi birinin üyeliğine itiraz edilince ODTÜ Rektörlüğü’nce kendisinin jüri üyeliğine getirildiğini anlattı. Profesör Yurdakul ise; müracaatından sonra yedi sene süren bir hukuk mücadelesi sonucu hukuki konuları anlayacak duruma geldiğini ve çok zahmetler sonucu ihtilafın Yargıtay Genel Kurulu’nun oybirliği ile lehinde sonuçlandığını ifade etti. Esasen Z. Ercan’ın ODTÜ’nün ilanına müracaat şartlarına bile haiz olmadığı halde müracaatının mahkeme kararıyla yapıldığından bahsetmişti. Çok uzun bir hukuki mücadelenin noktalanmasından sonra sonuca rıza göstermek gerektiği ve her vesile ile A. Aytuna, A. Erkip, M. Kocatepe, Z. Nurlu ve C. Orhan gibi akademik çevremizin ehliyetli öğretim üyelerini, fütursuz ifadelerle rencide etmenin haklı bir tarafı bulunmadığı kanaatindeyim. Bunları, kimsenin lehinde veya aleyhinde bulunmak adına değil yalnızca meselenin tek taraflı bilinmemesi için dile getiriyorum. 

İkinci olarak Zafer Bey, doçentlik jürilerinin teşkili ve TÜBA’ya üye seçiminden bahisle "satistically convergence, summability, Korovkin type theorems " konularında yapılan araştırmaları horlayıp sahipleri hakkında negatif genel hükümlere varıyor. Böylesi hasımane yaklaşımları vaktiyle ODTÜ’lü bir grup zevattan görürdük, şimdi de bayrağı Zafer Bey eline alıvermiş. Kendileri dışındaki kimselerin başarılı olmasını ve indeksli dergilerde yayınlar yapmasını çekemeyen birileri böyle şeyleri 80’li yıllarda açıktan dillendiriyor, Ulusal Matematik Sempozyumları’nda yaygara çıkarıyorlardı. İnternetin çalışma hayatımıza girmesiyle birlikte bunlar artık dedikodu şeklinde konuşulur oldu. Bu durumda, "satistically convergence, summability, Korovkin type theorems …" konularında yazılanlar basit ve önemsiz ise “Siz ne yapıyor, hangi mühim problemlere getirdiğiniz çözümleri hangi asil dergilerde yayınlıyorsunuz?” diye insana sorarlar. Summability alanındaki her bir arkadaşım arı gibi çalışmakta ve çalışmalarını “Fuzzy Sets and Systems”, “Information Sciences”, “Journal of Mathematical Analysis and Applications”, “Nonlinear Analysis”, “Computers and Mathematics with Applications”, … gibi asil dergilerde yayınlamaktadır. Bu başarılarıyla memleketim adına iftihar ediyorum. Kolay ise, kendilerine denemelerini tavsiye ediyor ve başardıklarında bundan mutlu olacağımı bilmelerini istiyorum. Tabii ki bu, insanları çekiştirmek kadar kolay olmayacaktır. Düzenli çalışma alışkanlığının oldukça zayıf olduğu memleketimizde çalışanların teşvik ve takdir edilmek yerine horlanmasını, iyi niyetle ve memleket sevgisiyle bağdaştırmanın mümkün olmadığı kanaatindeyim. Bu dedikoduları, Zafer Bey’den önce dillendirenleri de biliyoruz ve kendileri birşey yapmayıp/yapamayıp, yapanları da karalama alışkanlıklarının farkındayız. Bunun, memleketimiz için bir talihsizlik olduğunu söylemeliyim. 

Herkese selam ve muhabbetlerimi sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. 

Feyzi BAŞAR 
_______________________________________________
Turkmath mailing list
Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr
http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath


Turkmath mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi