[Turkmath:9571] turkmathviki.org online matematik ansiklopedisi hk.

Özkan Değer ozdeger at istanbul.edu.tr
28 Şub 2014 Cum 20:10:34 EET


Herkese merhaba, 


Mümkün olduğunca her maddesi matematikçiler tarafından tartışılarak yazılmış, geniş kapsamlı, güvenilir, güncel ve online bir Matematik Ansiklopedisi oluşturmak amacıyla Vikipedi tarzında turkmathviki.org adlı bir web sitesini hayata geçirdim. Katkıda bulunmak isteyen herkese açıktır. Sağ üst köşedeki Hesap Oluştur butonu ile hesap oluşturabilirsiniz. 


Biraz teknik bilgi gerektirir. LaTeX bilenler yazmaya hazır demektir. 


Şu an yazılı herhangi madde yoktur, ansiklopedi ilk maddesini ve yazarını beklemektedir. 


Yazım klavuzu ve yardım konuları için tıklayınız . 




KISA BİLGİ: turkmathviki wiki teknolojisini kullanır, yani dünya üzerinde internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişi, -çok az sayıdaki korumalı sayfa dışındaki- tüm sayfalarda ekleme, çıkartma, düzenleme yapabilir. Yapılması gereken tek şey sayfanın üstünde bulunan "Değiştir" butonuna basmaktır. Bu buton, sayfayı değiştirmenizi ya da sayfaya ekleme yapmanızı sağlar. Yeni bir madde eklemek için arama kutusuna ekleyeceğiniz maddeyi yazıp ara butonuna basarsınız, eğer o madde varsa gerekiyorsa düzeltme yaparsınız yoksa maddeyi oluştur linkine basarsınız. 

Her maddede bulunan bağlantılar sizi diğer ilgili maddelere ve ek bilgilere yönlendirecektir. turkmathviki 'nin yazı düzenleme kurallarına uygun olmak ve kabul edilebilir bir standartta olmak kaydıyla, bilgi eklemeniz, referans vermeniz, alıntılar eklemeniz memnuniyetle karşılanacaktır. Bilgi eklerken ya da sayfayı geliştirirken yanlışlıkla turkmathviki 'yi bozacağınızdan korkmanıza gerek yoktur, çünkü diğer Vikipedistler hemen size tavsiyede bulunacaklar veya gerekiyorsa bariz hataları düzelteceklerdir. 
turkmathviki , esas olarak herkesin katkıda bulunabileceği sürekli genişleyen bir site olduğu için, nitelik olarak basılı başvuru kaynaklarından önemli şekilde ayrılır. Özellikle eski maddelerin daha anlaşılır ve dengeli olmasına karşın yenileri eksik, hatalı, ansiklopedik olmayan bilgilerle veya katkıda bulunmuş olan kişinin öznel yargılarıyla oluşturulmuş olabilir. Kullanıcılar, doğru bilgiye ulaşmak ve hatalı bilgilerin farkına varmak için bunu göz önünde bulundurmalıdırlar. Öte yandan, turkmathviki dinamiktir ve sürekli günceldir. İçeriğinin hazırlanması ve güncellenmesi sadece dakikalar veya saatler alır. Bütün bu hazırlama ve güncelleme işlemleri basılı ansiklopedilerde olduğu gibi aylar, hatta yıllar sürmez. 



Ayrıca turkmath.org sitesinin son halini görmenizi ve tavsiye etmenizi rica ederim. 


Faydalı olması dileğiyle... 


Özkan DEĞER 
turkmath.org
Bu elektronik posta ve beraberinde iletilen butun dosyalar sadece gondericisi tarafindan alinmasi amaclanan yetkili gercek ya da tuzel kisinin kullanimi icindir.Eger soz konusu yetkili alici degilseniz bu elektronik postanin icerigini aciklamaniz, kopyalamaniz, yonlendirmeniz ve kullanmaniz kesinlikle yasaktir ve bu elektronik postayi derhal silmeniz gerekmektedir. ISTANBUL UNIVERSITESI bu mesajin icerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne sekilde olursa olsun iceriginden, iletilmesinden, alinmasindan ve saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajdaki gorusler yalnizca gonderen kisiye aittir ve ISTANBUL UNIVERSITESI'nin goruslerini yansitmayabilir. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any dissemination, forwarding, copying or use of any of the information is strictly prohibited, and the e-mail should immediately be deleted. ISTANBUL UNIVERSITY makes no warranty as to the accuracy or completeness of any information contained in this message and hereby excludes any liability of any kind for the information contained therein or for the information transmission, reception, storage or use of such in any way whatsoever.The opinions expressed in this message may belong to sender alone and may not necessarily reflect the opinions of ISTANBUL UNIVERSITY. 



-------------- sonraki bölüm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/private/turkmath/attachments/20140228/9313494b/attachment.html>


Turkmath mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi