[Turkmath:2072] Re: ITU68INS Yok öyle ortalığı temizlemeden kaçmak!

Avci, Recep avci at montana.edu
Mon Mar 6 15:06:22 UTC 2017


İçinde yaşadığımız şu dünya uğruna binlerce şiir yakılacak güzelliğe sahiptir. Kainat içindeki yerimiz bu yerin ne denli güvenir sağlam yörüngeye oturup oturmadigi tartışılabilir. Bu konu da neyin nereye gittiğini NASA her günkü gözlemleri ile çok iyi biliyor.  Eğer bizim güneş sistemi ile bir başka güneş sistemi çarpışarak olursa bu bizim bildiğimiz dünyanın sonu demektir yeni bir gezegenin başlangıcı demektir. Bu cosmic katatrofiyi önlemek bizim elimizde değildir. Böyle bir durum  ise gelecek nesiller için çok uzaktadır.  Öyle tahmin ediyorum ki böyle bir olasilik yüzlerce hatta binlerce sene öncesinden gozlenecektir. Büyük bi ihtimalle dünya insanları geleceğe hazırlık için doğum dahi yapmayıp sonlarını tabi olarak hazirliyacaktir.

Fakaat insanlar ihanet ile doludur. Sonlarını kozmik katostrofiden çok önce getirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Global warming için şu andaki Amerikan hükümeti tarihin en bilinçli ihanetini planlıyor.  Para için bütün dünyayı tehlikeye atacak politika peşindeler. Bu kişiler eğer dünya bunların ihanetinden kurtulursa tarihin kara sayfalarında yerini alacaktır.  Yani biz insanlar kendi kuyumuzu kendimiz kazıp bir an önce şu güzelim dünyaya son vermek için adeta yarış içindeyiz.

Söylenecek söz kalmadı artık.

Recep



Sent from my Samsung Galaxy smartphone.
<


-------- Original message --------
From: Hüseyin Eğinç <huseyin.eginc at gmail.com>
Date: 3/6/17 1:40 AM (GMT-07:00)
To: itu69insaat <itu69insaat at googlegroups.com>, "1968 inş 68 inş." <itu68ins at googlegroups.com>, turkmath <turkmath at listweb.bilkent.edu.tr>
Subject: Fwd: ITU68INS Yok öyle ortalığı temizlemeden kaçmak!

Şu anda içlerinde milyar ile sayılacak yıldız bulunan . . .içinde bulunduğumuz saman yolu galaksisi ile Andromeda   galaksisi çarpışıyor . . .Bir birinin içinden geçiyor . . . Bu çarpışmanın hizida öyle az buz değil . . . ışık yılı ile ölçülen hızlarda oluyor . . .

Galaksilerin boyutları öylesine büyük ki içlerinde ki yıldızlar ve gezegenler birbirlerine çarpmayacak kadar aralarında mesafe kalıyor . . .

Bunu neden söyledim . . .

Galaksilerin böyle çarpışmalarından birinde . . .belki dünyamız gibi yaşam kuşağı içinde bulunan bir başka yeşil - mavi  gezegen ile karşılaşır da . . .

Biz dünyalılara    yaşamın güzelliğini ve sürdürülebilirliğini öğretecek    yolu yöntemi öğretecek bir kültür  . . .bir medeniyet  ile    . . .uzay zamanı   içinde küçük ama dünya zamanı için büyük olan olan bir süreçte . . . kurulacak köprü sayesinde   öğretirler . . .

Öğrenmemekte ısrar edersek . . .  dünyalılara bunu döve döve öğretirler . . .

Dünyamızın  . . . özellikle . . .vahşetini medeniyet şemsiyesi ile saklayanlar  yedikleri bu dayaktan akılları başlarına gelir de .. . yaşanan bu küresel ve bölgesel   zulumlerden Dünya nın bütün canlıları kurtulur   diye temennilerde bulunuyorum . . .

Yoksa . . .

Bilimim  küresel ölçeklerde haşır neşir olduğu mevcut sayı sistemi  ve konumlamalar  üzerine inşa olunmuş büyüklükler . . . vektörler . . .  hızlar . . . depolanabilir güç ve enerjiler ile . . . . dünyalıların değil evrende . . .kendi galaksisi si için de dahi . .    bir başka yıldıza gitmek şöyle dursun . . .  def i hacet için dahi olsa  kendi güneş sistemi dışına çıkması   bile mümkün olamaz . . .

Dünya nın vakıf olduğu bilimin  seviyesi   henüz daha yanındakine veya yanından geçene zar zor   ulaşabilmeye yetecek kadar . . . Daha uzağına gitmesi  mümkün değil . . .

Dünyalı henüz daha . . .  evren de olsun dünyada olsun   anını görebilecek kadar bile bilim ve teknolojisini geliştiremedi . . .   bu bilim ve teknoloji ile evrensel ölçekte atmosferin  az ötesi bile dünya için bir meçhul . . .

Peki dünyalının bu bilim  seviyesi . . .algoritması . . .büyüklükleri . . vektörleri . . .    hep bildiğimiz bu nitelik ve niceliklerde olacak . . .

Elbette hayır . . .

İnsan aklı beden sel evrimin çok ötesi bir hız ile   evriliyor . . .Bu evrilmenin ivmesi her geçengün artıyor da . . . Bu evrilmenin sonunda . . elbette . . .ilim de bilim de teknolojide evre atlayacak .. .

Kolaylık la çıkar olacağız elbetteki güneş sisteminin çeşitli gezegenlerine . . .

Ama bu ne zaman olacak . . .

İşte bunu . . .ya Cübbeliye . . .ya Nostra damus a. . . Ya beştepedekilere . . .ve ya bizim Yılmaz a sormak lazım . . .

Bunları ancak  bu dünyalılar bilirler . . .

Bilirler de bizlere söylemezler . . .











5 Mart 2017 18:55 tarihinde sakirdosemeciler <sakirdosemeciler at gmail.com<mailto:sakirdosemeciler at gmail.com>> yazdı:




Samsung Galaxy akıllı telefonumdan gönderildi.



Yok öyle ortalığı temizlemeden kaçmak!
[https://2.bp.blogspot.com/-ctbimN3HwmQ/V8ly-Oj9YXI/AAAAAAAAD6U/GPUFg83reowg5UE1HocX4hf1ghdcWCFFQCLcB/s320/yok%2B%25C3%25B6yle%2Bortal%25C4%25B1%25C4%259F%25C4%25B1%2Btemizlemeden.jpg]<https://2.bp.blogspot.com/-ctbimN3HwmQ/V8ly-Oj9YXI/AAAAAAAAD6U/GPUFg83reowg5UE1HocX4hf1ghdcWCFFQCLcB/s1600/yok%2B%25C3%25B6yle%2Bortal%25C4%25B1%25C4%259F%25C4%25B1%2Btemizlemeden.jpg>

Fizik, kimya ve astronomiye dalalım bugün biraz.
Saniyede 300 bin km yol alan ışığı bin 400 ışık yıllık bir yolculuğa çıkartalım mesela.
Hadi hesaplayalım bakalım:
Işık saniyede 300 bin km yol kat ediyorsa; 1 dakikada 18 milyon km, 1 saatte 1 milyar 80 milyon km, 1 günde 25 milyar 920 milyon km, 365 günde 9 trilyon 4 yüz altmış milyar 8 yüz milyon km yol kat eder.
1 ışık yılının kaç km olduğunu bulduk. Şimdi de 1400 ışık yılının kaç km olduğunu bulalım.
Bulalım ve görelim NASA'nın bulduğu yeni dünyadan ne kadar uzaktayız.
Yani 9 460 800 000 000 ile 1400'ü çarpalım.
Sonuç = 1,324512e+16
Bu ne demek?
Hesap makinesinde bu sonucu bulacak kadar yer yok demek.

Yani NASA'nın bulduğu yeni dünya olan Kepler-452b'den epey(!) bir uzaktayız demek.
Peki ya 2009 yılında uzaya gönderilen Kepler teleskobu bu yolu altı yılda mı aldı?
Tabii ki teleskop gidip de bu yeni dünyanın üzerine konmadı. Kocaman gözüyle uzay boşluğunda salınırken dünyaya benzer bu gezegen göz'üne takıldı. Ki daha öncesinde de irili ufaklı takılanları olmuştu.
Teleskobun gönderdiği verilere dayanarak, "Dünya benzeri bir gezegen bulduk" dedi NASA sadece.
Bizde de hemen bir heves peydah oldu.
"Bu dünya sıktı zaten. Biz oraya gidelim"
Olur gidelim.
Çocukluğumuzun efsane dizisi Battlestar Galactica benzeri bir uzay gemimiz olsun mesela.
Hatırlayın. O dizide; yaşadıkları on iki gezegen Cylon (Saylon) kolonileri tarafından yok edilen insanlar ağır kayıplar vermiş, kaçıp kurtulabilenler ise liderliğini Galactica gemisinin yaptığı bir uzay gemisi filosuyla uzayda yolculuğa başlamışlardı. Onlar da atalarından hep efsane gibi dinledikleri Dünya gezegenini bulmaya çalışıyorlardı.
Biz de bulduğumuz bu yeni dünyaya böyle gidebiliriz belki.
Yalnız diyeyim; Kepler-452b dünyadan daha yaşlıymış. Şu anda da sera iklimi etkisindeymiş. Bu evrede yaşlanan yıldızdan yayılan enerji, yörüngedeki gezegenin yüzeyinde ısının artmasına ve okyanusların buharlaşmasına yol açıyormuş ve bizim Dünya'mızın sera iklimi evresine bir milyar yıl sonra gireceği var sayılıyormuş.
Biz gidene kadar o yeni dünya dayanır mı bilmem.
Ya da bizim neslimiz o yolculuğa dayanır mı, onu hiç bilmem...

Başka dünyaya kaçma hayali olanları kendilerine getirip, hayallerini -şimdilik- suya düşürmek içindi yukarıda yaptığım minik hesaplar. Kaçma sevdalıları hemen havaya girmesinler diyeydi.
Işınlanma bulunana kadar sabrediniz...
Hem siz her şeyi batırdınız, güzelim dünyayı elinize yüzünüze bulaştırdınız, şimdi de kaçın, öyle mi?
Yok öyle ortalığı temizlemeden kaçmak...

****

Bana kalırsa bizim dışımızda da pek çok hayat var. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama var.
Sonsuz bir boşlukta kafamıza göre dönüp duruyor olamamız pek ikna edici gelmiyor bana.
En basitinden, güneşin yörüngesindeki hiçbir kütle ile nasıl oluyor da kesişmiyor yolumuz?
Fizik ve astronomi verileriyle açıklanabilir elbette hepsi. Ona sözüm yok.
Benim çıplak gözle görüp çıplak bir beyinle düşündüğüm, bir fanus içerisinde adeta itinayla korunuyor olduğumuz.
Belki 'bulunmamaya programlanmış' fanuslar içinde yaşıyordur bizim gibi pek çok dünya da.
Kim bilir...

İnsanoğlu biliyor ki dünyanın da bir ömrü var ve tüm derdi bu dünya ömrünü tamamlamadan kendisine yaşayabileceği başka bir dünya bulmak.
Aslında bu kadar uğraşıya gerek var mı diye sorgularım hep.
Bu dünyada nasıl var olduysak başka bir dünyada da var olacağızdır vakti geldiğinde.
Zerrelerimiz uzay boşluğuna savrulduğunda ve zerreciklerimiz yaşayabilecekleri bir form bulduklarında yeniden başlayacaktır hayat.
Saçıldığımız yere kök salacağızdır yine. Orada başlayacağızdır yeni baştan. Zerrelerimize nakşolmuş verilerle adım adım kuracağızdır yine dünyayı.
Yine bulacağızdır ateşi. Yine keşfedeceğizdir dağları denizleri.

O zaman gelene kadar biz önce bize bahşedilmiş olan şu dünyada derli toplu yaşamayı becerebilsek keşke.
Bilsek ki insanoğlu olmadığı sürece doğanın keyfi yerinde.
Ve bilsek ki her şeyi birbirine karıştıran biziz.
Ve biz hala daha gidip başka dünyaları da karıştırma derdindeyiz.

Canan Ekinci Yılmaz
http://cananekncylmz.blogspot.com.tr/2015/07/yok-oyle-ortalg-temizlemeden-kacmak.html

Hoşçakalın ama müziksiz kalmayın...
Sezan Kaya

* Bu mesaji başkalarına iletirken lütfen e-posta hesaplarınızı ele geçirmek veya virus yaymak isteyen kişilere karşı, gönderenin adresini siliniz. Göndereceğiniz kişilerin adreslerini de sadece bcc (gizli alıcı) kısmına yazıp, görünmez olmalarnı sağladıktan sonra gönderiniz.
E-Posta ile gönderdiğim tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti"; <http://kivanckitapci.files.wordpress.com/2014/02/sample1.jpg>
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"kapsamında tarafımdan yapılmıştır.Demokratik düşünce ve kanaatlerimin engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle<http://kivanckitapci.files.wordpress.com/2014/02/sample1.jpg> "hakkımda olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",<http://kivanckitapci.files.wordpress.com/2014/02/sample1.jpg> TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarım saklı kalmak üzere, peşinen reddederim.<http://kivanckitapci.files.wordpress.com/2014/02/sample1.jpg>


--
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "itu68ins" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için itu68ins+unsubscribe at googlegroups.com<mailto:itu68ins+unsubscribe at googlegroups.com> adresine e-posta gönderin.
Bu gruba yayın göndermek için, itu68ins at googlegroups.com<mailto:itu68ins at googlegroups.com> adresine e-posta gönderin.
Bu grubu https://groups.google.com/group/itu68ins adresinde ziyaret edebilirsiniz.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.


--
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "itu69insaat" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için itu69insaat+unsubscribe at googlegroups.com<mailto:itu69insaat+unsubscribe at googlegroups.com> adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/pipermail/turkmath/attachments/20170306/df212acb/attachment-0001.html>


More information about the Turkmath mailing list