[Turkmath:3489] Re: [PROMO][Tmd-uye: 2342] Re: TMD de yeniyönetimKurulu

Zafer ERCAN zercan at ibu.edu.tr
Thu Dec 20 21:19:32 UTC 2018



Türk Matematik Derneği neyin derneği... 

Türkiye'de matematik eğitiminin çöplükleşterilmesine ses bile çıkartamayan derneğin 
''Pekin'deki İpekyolu Matematik Merkezi''ne temsilci seçilmesinin karşılığı ne? 

Dürüst olun! Bu derneğin adı Koç-Sabancı Matematik Derneği gibi birşey olsun. 

ZE 





From: "Attila Aşkar" <aaskar at listweb.bilkent.edu.tr> 
To: "tmd" <tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr> 
Sent: Thursday, December 20, 2018 11:15:43 PM 
Subject: [PROMO][Tmd-uye: 2342] Re: TMD de yeniyönetimKurulu 



Değerli arkadaşlar; 



Ekim 2018 de yeni döneme başlarken kararlaştırdığımız şekilde, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yılbaşında bir arkadaşa devredeceğimi belirlemiştim. 7 Aralıkta yapılan Yönetim Kurulu’nda 1 Ocak 2019 den başlayarak geçerli olacak yeni görevler şöyledir: TMD Yeni Başkanı Burak Özbağcı, Başkan Yardımcısı da Sefa Feza Arslan olarak, Özlem Beyarslan ve Ayberk Zeytin Genel Sekreter ve Sayman olarak görevlerini korudular, ben de üye olarak devam edeceğim. 



Geçen iki yılı aşkın dönemde, başta bir önceki yönetim kurulundaki arkadaşlar olmak üzere pek çok arkadaşımdan yardım aldım, kanımca elbirliğiyle iyi işler yapıldı. Bunlar arasında Matematik Araştırmaları Dostu (MAD) fonundan 500 kişi cıvarında katılım olan 20 yi aşkın proje, 1000 kişi dolayında katılım olan 10 öğrenci çalıştayı, bu yıl da taahhütlerimizle birlikte elliye yakın projeye destek verilmiş olacak; sekiz yüze yakın kişinin katıldığı iki tane Ulusal Matematik Sempozyumu, UMS 30 ve UMS 31 ile Kafkas Kongresi yapılabildi, UMS 32 nin hazırlıkları başladı; iki yaz doktora okulu yapıldı; 14 ilde 15 yeni IMAGINARY sergileri sürdürüldü, 22 sergimizi ziyaret edenlerin sayısı 40.000 i buldu; bir süre önce kaybettiğimiz TMD nin çok uzun süre sorumluluğunu taşıyan Tosun Terzioğlu anısına konferanslar dizisi başlatıldı, ilk üçü gerçekleşti; (IMU) Dünya Matematik Birliği ‘nde en alttaki 1. Düzey üyelikten 2. ye yükseldik, (EMS) Avrupa Matematik Derneği’nde Başkan Yardımcılığına bir önceki başkanımız seçildi: her ne kadar başarı kendisininse de, TMD nin iyi çalışmaları da destek oldu inancındayım; Pekin’deki İpekyolu Matematik Merkezi (SMC)’ de kurucu üye komitesine (Streering) temsilci seçildik. 



Yapacak daha çok iş, gelişme gösterilecek pek çok alan var. Matematik Dünyası dergimizin gelişmesini, MAD desteklerinin sürdürülüp yeni kaynaklar üretilmesini, üyelik tabanımızın sağlamlaştırılmasını bunlar arasında görüyorum. Betül Tanbay ile sağlıklı bir selef - halef havasında kurumsal hafızayı da paylaştık, Burak Özbağcı ile de yine halef – selef olarak ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımla Ekim’den beri bu geçişi yumuşak yapabilmek için çalışıyoruz. 



Herkese saygılar, sevgiler yollar, hepimizin TMD ilgilerimizin çeşitli ortamlarda sürüp gitmesini dilerim. 



Attila 



_______________________________________________ 
Tmd-uye mailing list 
Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr 
http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/tmd-uye 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/pipermail/turkmath/attachments/20181221/a22521bd/attachment.html>


More information about the Turkmath mailing list