[Turkmath:3399] Re: "Sessizlik" den "Korku" ya giden yolun yolcularıyız biz...

Zafer ERCAN zercan at ibu.edu.tr
Sat Nov 17 05:57:44 UTC 2018


Matematik bir yönüyle faşizan ve gericidir. Onu anlamak için akıl ve mantık yetmeyebilir; anarşist bir yaklaşımın da olması gerekir. 

Gezi olayları bazı yönleriyle böyle bir anarşizmi içinde barındırmıştır. 

ZE 


From: "yilmaz akyildiz" <yilmaz.akyildiz at gmail.com> 
To: "Hüseyin Eğinç" <huseyin.eginc at gmail.com> 
Cc: "Oguz Akbilgic" <Oguz.Akbilgic at listweb.bilkent.edu.tr>, "tmd" <tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr>, "turkmath" <turkmath at listweb.bilkent.edu.tr>, "Hüseyin Eğinç" <Huseyin.Eginc at listweb.bilkent.edu.tr>, "Zafer ERCAN" <Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr> 
Sent: Friday, November 16, 2018 8:15:13 PM 
Subject: Re: "Sessizlik" den "Korku" ya giden yolun yolcularıyız biz... 

Sn. Hüseyin Eğinç Hocam, 
sizin hatırlamanıza şaşırmadım çünkü mesajda isminiz geçiyor. 
Beni ise "bad-ı sabadan gayri" soran olmadığından, 
okumuş olsam da gerçekten hatırlamıyorum. 
Diğer taraftan Tuna Altınel' in 22 ay önceki satırları ne yenilir yutulur ne de unutulur cinsten değil... 


On Fri, Nov 16, 2018 at 7:50 PM Hüseyin Eğinç < [ mailto:huseyin.eginc at gmail.com | huseyin.eginc at gmail.com ] > wrote: 



Ben bile onu çok iyi hatırlıyorum . . . 

Akademik dünyanın sessizliğine dayanamamış . . .ahetmiştim . . . 

Sen muhakkak okumuşsundur da . . . 

Bir şeyler söylemek aklına gelmemiştir . . . 

BQ_BEGIN






yilmaz akyildiz < [ mailto:yilmaz.akyildiz at gmail.com | yilmaz.akyildiz at gmail.com ] >, 16 Kas 2018 Cum, 19:34 tarihinde şunu yazdı: 

BQ_BEGIN

22 ay önce 09-10 Şubat, 2017 tarihlerinde yazılan şu mesajları 
ben zamanında nasıl kaçırmışım? 
demek ki hiç bir şey değişmemiş o günlerden beri: 
[Turkmath:1951] Re: [Tmd-uye: 1473] Sessizlik 
2017-02-09 17:26 GMT-06:00 Tuna ALTINEL < [ http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath | altinel at listweb.bilkent.edu.tr ] >: Sayın Liste Üyeleri, Tık yok! Yok yok, hakkımızı yemeyelim. Dört tık oldu. Önce Mehmet Can (o bile!) ses verdi, ardından Feza durumu veciz bir şekilde özetledi, sonra Hüseyin Eğinç'ten bir mesaj geldi. En son da Pınar Kılıçer, ne yapmalı, sorusunun birkaç somut yanıtından birini ayrıntılarıyla verdi. Ama o kadar! Sanki 7 şubat KHK'sının yürürlüğe girdiği ülke Türkiye değil. Ya da sanki Türkiye de, Türkiye'li matematikçiler Türkiye'de yaşamıyorlar. İspatlara mı çok daldılar nedir? Türkiye'li matematikçiler, neredesiniz? Sesiniz mi kısıldı? Sizler Boğaziçi'nin, ODTÜ'nün matematikçileri! KHK'yla üniversite biçen, insanları bir gecede işinden ekmeğinden eden pervasız saldırganlığın öncelikli hedef tahtaları değil mi kurumlarınız? Sen Zafer Ercan! Akademik yaşamdaki birçok iğretiliğe ses çıkartan, sessiz çoğunluğu hareketlendirmeye çalışan keskin sirke, dilini mi yuttun? Sizler Koç Üniversitesi'nin saygın araştırmacıları! Sen Atilla Yılmaz, matematik dışı maillerden bunalan, sen Kazım, ne zaman bir araya gelsek Türkiye'nin halini dertlendiğimiz, yoksa kampüsünüzün dünyaya uzaklığı bir emniyet duygusu mu veriyor? Unuttunuz mu, Türkiye'de bazıları herkesin "inine giriyor". Sen İlhan İkeda, saygın sayılar kuramcımız! Sen değil miydin sohbetlerimizde 12 eylül sonrası ODTÜ'de ihbarcılığa soyunan bazı matematikçilerin akademik ve insani saygınlıklarını koruyan meslektaşlarını nasıl mağdur ettiklerini anlatan? Siz Attila Aşkar Hoca, yönetim kurulu üyeleri! Aman dernek kapatılmasın bahanesiyle en ufak bir tepkiyi bile sulandırarak neyi nereye kadar koruyacaksınız? Derneği, kişiliğinizi?... Sizler Ankara'lı meslektaşlar! Dernek seçimlerinden sonra verdiğiniz demokrasi dersleri ne kadar da tık nefesmiş! Sizler Oğuz Akbilgiç, Taylan Şengül, Birkan Yılmaz ve belki adlarını unuttuğum başkaları! Üniversiteye kayyum kepazeliğine, önceki KHK'lara karşı ses verenler, yoksa kanıksadınız mı gidişatı? Siz Ali Nesin, Köy'ün muhtarı! Yoksa muhtarlar toplantılarına davet mi hayal ediyorsunuz? Defalarca vurguladım özel mesajlarımda, sohbetlerimizde. Üniversitelerin bittiği gün, ve o gün geldi, Matematik Köyü'nün, Felsefe Köyü'nün hiç bir varoluş nedeni kalmaz. Şansınız varsa, o pek gururlandığınız matematik eğitim kitapları da imam hatip liselerinde kullanılır. 
Sizler matematikçi Barış imzadaşlarım! Tek adam olma hırsının hepimize karşı açtığı savaş sesinizi mi kesti? Bir tek Feza ve Pınar mı kaldı ses çıkartan? Ve daha niceleri, Türkiye'li matematikçiler! Son KHK'ya karşı bir ses vermeyecek miyiz? Türkiye'nin içine sokulduğu tabuta son çivilerin çakılmasına güçlü bir HAYIR demeyecek miyiz? Saygılar, Tuna Altınel Oguz Akbilgic [ mailto:turkmath%40listweb.bilkent.edu.tr?Subject=Re%3A%20%5BTurkmath%3A1951%5D%20Re%3A%20%5BTmd-uye%3A%201473%5D%20Sessizlik&In-Reply-To=%3CCAHQBxicczqXosEcm0-AFkcDYRbHLte-H%3D%3D7NQhwkh9-A3fuMWw%40mail.gmail.com%3E | oguzakbilgic at gmail.com  ] 
Fri Feb 10 14:16:08 UTC 2017 

Sayin Altinel,

Kaniksadigim uygulanan fasist darbe hukuku degil, dernegimizin bu konudaki
tavridir. Bunun nedeni de Turkiye'de akademisyenlik yapmiyor olmamdir, zira
israr edince Sayin Nesin'in verdigine benzer tepkiler almamiz cok olasi ve
dogal belki de.

Ama yine de yazdiklariniza katilmamam mumkun degil. Beklentimiz cok da
buyuk de degildi, TMD olarak sokaklara cikilmasa, YOK ya da TBMM ye
yurunsunmese de olurdu. TMD nin yargisiz infazlar ile akademisyenlerin
atilmasina karsi oldugunu tek cumlede belirtmesi bile yeterdi. En azindan
tarihe, bu uygulamalarin karsisinda olmus bir dernek olarak gecerdik.

Selamlar

Oguz Akbilgic 
On Fri, Nov 16, 2018 at 7:05 PM Oguz Akbilgic < [ mailto:Oguz.Akbilgic at listweb.bilkent.edu.tr | Oguz.Akbilgic at listweb.bilkent.edu.tr ] > wrote: 

BQ_BEGIN

Huseyin Hocam, sonuncu ornek (yonetim) hali hazirda yasamakda oldugumuz hayati, malimizi, canimizi, ozgurlugumuzu almakla tehdit ediyor, ve bunu ornekleri ile kanitliyor. Ayrica 'iyi bir vatandas-yada dindar nesil' olursan, sana para, mal, mulk,,mevki vaad ediyor, ve bunu da ornekleri ile kanitliyor (bkz. egitim seviyesinin yukselmesinden korkan rektorler, tanriyi ruyasinda goren docentler vs.). Ilk iki ornek (tanri ve din), sadece iddialardan ve hayal gucunden ibaret ve bizlere, olumden sonrasinda odul ve ceza vaad ediyor. Odulunde cezanin da ornegi yok. :) O yuzden toplumsal bilincde yer bulmalari biraz daha uzun zaman almis olabilir. 
Dernegimizin siyaset disinda kalma cabasini anliyorum, oyle de olmali. Ancak, hukuksuzluga karsi durusunu ifade etmek siyaset degildir. Sira baskalarinda iken sesimiz cikmadi, bari sira bize gelmisken soyleyecek sozumuz olsun. 

Oguz Akbilgic 

On Fri, Nov 16, 2018 at 9:35 AM Hüseyin Eğinç < [ mailto:Huseyin.Eginc at listweb.bilkent.edu.tr | Huseyin.Eginc at listweb.bilkent.edu.tr ] > wrote: 

BQ_BEGIN

Tanrı korkusu . . tanrı sevgisi . . . 30 000 senede ancak insanın toplumsal bilincine işlenebildi . . . 

Din ve inanç tutkusu . . .6 000 senede ancak insanın toplumsal bilincinde yer buldu . . . . . 

Bakıyorum da 16 -4 = 12 sene de insan bilincine yönetim korkusu akıldan çıkmaz bir şekilde kazındı . . . 

Demek ki atalarımız bizlerden daha muhkim bi,r muhakkeme gücüne sahip mişler . . . 

Kutluyorum atalarımı . . . 



BQ_BEGIN


BQ_END



Zafer ERCAN < [ mailto:Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr | Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr ] >, 16 Kas 2018 Cum, 16:31 tarihinde şunu yazdı: 

BQ_BEGIN


Bugün tutuklananlar arasında yakından tanıdığımız Betül Tanbay'da var. 

Dikkat edilirse bu konuda bir açıklama yapmakta ve görüş bildirmekte bir korkunun varlığını 
ağırlığını ve etkisini hissediyorum. 

İşte bu, korkunun iliklere doğru işlemesidir. 

Korkmak insani bir duygudur, ama korkunun düşünmeyi işgal etmesi insanın onurunu da yok eder. 

ZE 
_______________________________________________ 
Turkmath mailing list 
[ mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr | Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr ] 
[ http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath | http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath ] 

BQ_END

_______________________________________________ 
Turkmath mailing list 
[ mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr | Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr ] 
[ http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath | http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath ] 

BQ_END



-- 
oz 



_______________________________________________ 
Turkmath mailing list 
[ mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr | Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr ] 
[ http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath | http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath ] 

BQ_END


BQ_END


BQ_END


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/pipermail/turkmath/attachments/20181117/21a322f2/attachment-0001.html>


More information about the Turkmath mailing list