[Turkmath:3532] YNT: Fwd: [Tmd-uye: 2380] Re: Ynt: Ynt: Re: lise

Mustafa Polat mpolat at yeditepe.edu.tr
Wed Jan 2 20:21:31 UTC 2019


Bu ya tam bir gerilim yaratma ustası. ea ile hiç benzeşmiyor.
________________________________________
Kimden: Turkmath [turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr], yilmaz akyildiz [yilmaz.akyildiz at listweb.bilkent.edu.tr] Adına
Tarih: 02 Ocak 2019 Çarşamba 18:20
Kime: turkmath
Bilgi: ali nesin
Konu: [Turkmath:3529] Fwd: [Tmd-uye: 2380] Re:  Ynt: Ynt: Re: lise

---------- Forwarded message ---------
From: Ali Nesin <anesin at nesinvakfi.org<mailto:anesin at nesinvakfi.org>>
Date: Wed, Jan 2, 2019 at 7:15 PM
Subject: Re: [Tmd-uye: 2380] Re: [Turkmath:3523] Ynt: Ynt: Re: lise
To: Eylem <eylemzeliha at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:eylemzeliha at listweb.bilkent.edu.tr>>, M.Tamer Koşan <mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr>>
Cc: tmd <tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr>>, Zafer Ercan <zafer.ercan at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:zafer.ercan at listweb.bilkent.edu.tr>>, Mehmet Can <mehmet.can at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:mehmet.can at listweb.bilkent.edu.tr>>, turkmath <turkmath at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:turkmath at listweb.bilkent.edu.tr>>, yilmaz akyildiz <yilmaz.akyildiz at gmail.com<mailto:yilmaz.akyildiz at gmail.com>>




İki ay boyunca Köy'de beş kuruş para ödemeden yedin içtin, az buçuk topoloji öğrendin benden, sonra umduğunu Köy'de bulamayıp Gökova'ya gittin. İnsanoğlu ve kızı çiğ süt emmişin kanlı canlı örneğisin. Beni daha fazla konuşturup utanca boğma!

Köy'de sigortasız tek bir kişi çalışmıştır, 2007'de tüm ısrarlarımıza rağmen sigorta olmaya direnen bir Kürt işçisi, o da olsun olsun 2 ay. Bunun hikâyesi de ayrıca ilginçtir ama burası yeri değil. Bunun dışında Köy ne sigortasız işçi çalıştırmıştır ne de vergi kaçırmıştır. Böyle bir şey yapsak anında tepemize bineceklerini bilmez misin? Ama bunun da ötesinde bu tür ahlaksızlıklar yapmayı kendime yakıştıramam. Ayrıca biliyorsundur, yasadışı işler yapma konusunda hiçbir sorunum yok. İyiyse, güzelse ve doğruysa iki defa düşünmem bile, ama sigortasız işçi çalıştırmak gibi bir ahlaksızlık yapmam. Bugüne kadar bile isteye yapmadım da.

Türk ya da çalışma izni olmayan birini bugüne kadar çalıştırmadık. Ama söyleyeyim, öyle birini gerekirse seve seve bağrımıza basarız.

Tüm çalışanlarımız emeklerinin yasal karşılığını alırlar, hakları tabii ki çok daha fazla. Gerektiğinde ailelerine yardım ederek, bayram ikramiyeleriyle, bedelli askerliklerini filan ödeyerek elimizden geldiğince haklarını ödemeye çalışıyoruz.

Eğer elinde belge filan varsa, hiç çekinme bizi ihbar et. Yüzünün kızarması beni evince boğar.

Bunun dışında senin ve Selman'ın yazacaklarına cevap vermeyeceğim. İşim gücüm var!

Yılmaz!

A



1.01.2019 21:44 tarihinde Eylem yazdı:

Epey komiksiniz. Sizin gibilerin küfürlerini kimse ciddiye almaz.

Mehmet Can suç işlemişse bunun cezasını kanun verir. Suç görenlerde gidip ilgili yerlere şikayet etsinler. Ama şu zayıf gördüğünüze vurma, güçlü bulduğunuza yaranma karşıdan bakınca hoş görünmüyor.

Bu arada Ali Nesin hali hazırda  liselere eğitim veriyor. Denetime açılmak zorunda.  Bu güne kadar köyde karşılaştığı ve bir eğitim kurumunda yaşanmaması gereken problemleri kendisi anlatsın.  Üstüne köye gelmiş insanlardan biat bekliyor. Köyle ilgili eleştiri yaptığımda bana söylediği şey “çiğ süt emmiş” .

Birileri de çıksın eleştirel konuşsun. Köyde ben iki ay kaldım. Size bir sürü eleştiri yazabilirim. 2012 yazında (yanlış hatırlamıyorsam) köyde hiç bir sosyal güvencesi olamadan, inşaat işçisi olarak çalışan iki tane kürt gencini gerçekten bir tek ben mi gördüm? İki inşaat işçisi ve ikisi de TR vatandaşı dahi değillerdi.  Kütüphane inşaatı henüz yoktu, sanırım hazırlıkları vardı. Romantik romantik bize imece usulu yaptık falan diye anlatılan o  köy inşaatlarında denetim var mıydı?  Kaç işçi denetimsiz ve sigortasız çalıştı?  Bundan sonra inşaatlar devam edecek gibi görünüyor.  Bu sayede denetimler ve işçi hakları konusunda Nesin Vakfı daha dikkatli davranır umarım.

Zafer Ercan çok hassas işçiler konusunda. Orada ders verenlerden biriydi o yaz.

Eylem




On Jan 1, 2019, at 11:12 AM, M.Tamer Koşan <mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr> wrote:

Birde derler ki Fetönün o nesli altın nesilmiş. Ne altını ya,  su götürmez şekilde kafası çalışmayan, hain, satılık, insanlıktan uzak, ülke ve insan sevgisi bilmez ve dahası hala daha yaşananlardan pişman olmayacak kadar da yularlarını başkalarının eline vermiş yaratıklarmış   (bence  Mehmet C. bunun en belirgin özelliklerini taşıyan örneği)
Mehmet C. , şu zamana kadar bu platformda insanlar seni resmen yerin dibine sokup çıkardılar. Utanmadan, sıkılmadan hala daha buraya subliminal mesajlar atıp duruyorsun. Galiba efendinin kirli iç çamaşırlarını çok içine çektin.

Yaşın o itin yaşı ile aynı ise, ...
neyse kaşınma artık bence




M. Tamer Kosan

Department of Mathematics
Gebze Technical University
41400 Gebze/Kocaeli- Turkey
Gönderen: Mehmet Can <mcan at ius.edu.ba<mailto:mcan at ius.edu.ba> <mailto:mcan at ius.edu.ba><mailto:mcan at ius.edu.ba>>
Gönderildi: 1 Ocak 2019 Salı 18:53:03
Kime: M.Tamer Koşan; Ali Yazıcı
Bilgi: Mehmet Can; Zafer Ercan; Ünal Ufuktepe; tmd; turkmath
Konu: Re: [Tmd-uye: 2374] Ynt: [Turkmath:3519] Re: lise

Değerli Meslektaşlarım

Benim yaşım Fetullah Gülen'in yasiyla yaklaşık aynıdır. Yani onun okullarında yetişmiş olamam. Ama o okullarda yetişmiş çok kıymetli tanidiklarim var. Sayın Maliye bakanımız gibi:-))))

Yasadisilik,  yasadisiliktir. Kime yapıldığı ikinci plandadır.

Bu olgunluğa erismedikce,  sayın Nesin'in okuluna hakkıyla arka cikamazsiniz.

Get Outlook for Android <https://aka.ms/ghei36><https://aka.ms/ghei36>
From: Ali Yazıcı <ali.yazici at atilim.edu.tr><mailto:ali.yazici at atilim.edu.tr>
Sent: Tuesday, January 1, 2019 4:40:38 PM
To: M.Tamer Koşan
Cc: Mehmet Can; Zafer Ercan; Ünal Ufuktepe; tmd; turkmath
Subject: Re: [Tmd-uye: 2374] Ynt: [Turkmath:3519] Re: lise

Bence düzeltmeye bile değmez.

iPhone’umdan gönderildi

M.Tamer Koşan <mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:mtkosan at listweb.bilkent.edu.tr>> şunları yazdı (1 Oca 2019 17:38):



şimdi derler ya bu (hikayenin) mesajın neresini düzelteyim.
El insaf ya!!
nasıl bir kafa yapısı ki gülen (GULEN değilde muhterem hoca efendi yazsaydın bari) diye ismi ile hitap edebiliyor hala teröriste ve onların kapatılmasını eleştirip bununla Ali hocanın düşünülen okuluna bağlantı kuruyor.

Mehmet Can, o teröristin okullarının kapatılması geç bile kalınmış bir karardı. Daha önce yapılsaydı senin gibiler yetişmezdi o okullardan

İster benimse ister benimseme zaten aşağıdaki  mesaj asla sana değil:

Yeni yılınız kutlu olsun



M. Tamer Kosan

Department of Mathematics
Gebze Technical University
41400 Gebze/Kocaeli- Turkey
Gönderen: Mehmet Can <Mehmet.Can at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:Mehmet.Can at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:Mehmet.Can at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:Mehmet.Can at listweb.bilkent.edu.tr>> adına Turkmath <turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr>>
Gönderildi: 1 Ocak 2019 Salı 17:31:56
Kime: Zafer Ercan; Ünal Ufuktepe
Bilgi: tmd; turkmath
Konu: [Turkmath:3519] Re: lise

Degerli Meslektaşlarım

Takvimin 1 Ocak'i göstermesini kutlanacak bir hadise olarak gorenlerimize, bu gün elbette kutlu olsun.

Ali Nesin'in okul açması en doğal anayasal hakkıdır.  Hükümetin Gulen okullarına müdahalesi ne kadar yasa disi olmus ise, Sayın Nesin'in okulunu engellemesi de o kadar yasadışı olur.

Android için Outlook <https://aka.ms/ghei36><https://aka.ms/ghei36> uygulamasını edinin

From: Turkmath <turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:turkmath-bounces at listweb.bilkent.edu.tr>> on behalf of Ünal Ufuktepe <unalufuktepe at gmail.com<mailto:unalufuktepe at gmail.com> <mailto:unalufuktepe at gmail.com><mailto:unalufuktepe at gmail.com>>
Sent: Monday, December 31, 2018 7:17:07 PM
To: Zafer ERCAN
Cc: tmd; turkmath
Subject: [Turkmath:3514] Re: lise

Matematik dünyasına, merak eden , kendini geliştirmek isteyen sorgulayan lise , üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine desek olan böylesi özgün bir çabaya Amerikan uşaklarının attığı çamur ancak 2018 in kara bir lekesi olarak belleklerde kalır. 2019 da o lise açılır ve bunun gibi niceleri de arkasından gelir elbet. Sıkıysa bu uşaklar memlekete gelip alternatif liselerini açsınlar. Paralellerinin açtıklarında kimler yetiştirildi 15 Temmuz da gördük.

Matematik camiyamızın yeni yılı kutlu olsun.

Unal Ufuktepe



31 Ara 2018 Pzt 19:17 tarihinde Zafer ERCAN <Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:Zafer.Ercan at listweb.bilkent.edu.tr>> şunu yazdı:

Selman Akbulut:

Kavganın bir kuralı, herşeyden de önce bir yiğitliği olmalı... ''Yiğitlik'' kelimesini basite almayın, ahlak kelimesini çok kullanan biri olmadığımdan dolayı bu kelimeyi kullandım.


"Duydum ki Ali Nesin özel Lise
açacakmis, umarim devlet bu konuda titiz davranir, zira 13-18 arasi cok
hassas yaslardir, olgunlugu tamamlanmamis zihinler çok kolay liyakat,
sadakat ve aidiyet hislerini birbirine karistirip robotlasabilir. Yakin
zamanda bu konuda epey bedel odedik." (Selman Akbulut)

ZE
_______________________________________________
Turkmath mailing list
Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr>
http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath><http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath>
_______________________________________________
Tmd-uye mailing list
Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr>
http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/tmd-uye <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/tmd-uye><http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/tmd-uye>


_______________________________________________
Turkmath mailing list
Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr> <mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr><mailto:Turkmath at listweb.bilkent.edu.tr>
http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath><http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/turkmath>




_______________________________________________
Tmd-uye mailing list
Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr<mailto:Tmd-uye at listweb.bilkent.edu.tr>
http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/tmd-uye



Bu mesajı yazdırmadan önce çevreye verebileceğiniz zararları bir kez daha düşününüz.


"Bu mesaj (ve ekleri) gizli bilgi içermektedir ve sadece gönderilen kişiye yöneliktir. Bu e-mailin muhatabı değilseniz veya içeriği ile ilginiz yoksa, Yeditepe Üniversitesinin onayı olmaksızın bu mesajın okunması, değiştirilmesi, kopyalanması, üçüncü kişilere açıklanması, yayınlanması, ifşa edilmesi veya iletilmesi yasaktır. Bu mesajın gönderilmek istendiği kişi değilseniz (ya da bu e-posta'yı yanlışlıkla aldıysanız), lütfen yollayan kişiyi hemen haberdar ediniz ve mesajı sisteminizden derhal siliniz. E-mail iletiminin güvenli veya hatasız olduğunun garantisi olmadığından geç veya eksik iletim veya içerik ve bilgilerde eksiklik, kayıp, değişiklik veya virüs olabilir. Bu nedenle, bu mesajın iletiminden dolayı, Yeditepe Üniversitesi , içerikteki hata, eksiklik, doğruluğun ve gizliliğin ihlalinden veya bu yolla bilgi paylaşımı, iletimi, depolanması gibi herhangi bir kullanımından hiçbir şekilde sorumlu değildir. Bu mesajın içeriği yazarına ait olup, Üniversitemizin görüşlerini içermeyebilir.

Bu mesajın içeriğinde geçen Üniversitemizin ad veya nanıma yaratılan fikri ve sınai haklar Üniversitemize ait olup, maddi ve manevi tüm hakları saklıdır.”

Think of the environment once more before printing out this message.


“This message (including any attachments) contains confidential information and is intended only for the individual named. If you are not the named adressee or not related to the content of this message, you should not read, disseminate, distribute, copy, reproduce or modify this mail. Please notify the sender immediately if you have received this e-mail by mistake and delete this e-mail from your system. E-mail transmisson can not be guaranteed to be secure or error-free as the mail may arrive late or incomplete or the information could be intercepted, corrupted, lost, destroyed, amended or contain viruses. Yeditepe University therefore does not accept liability for any errors, omissions in the contents of this message, the loss of integrity or confidentially of information, or the transmission, reception and storage of use of such in any way whatsoever, which arise as a result of e-mail transmission. Any opinions expressed in this message are those of the author and may not necessarily reflect the opinions of Yeditepe University.

Copyright in documents created by or on behalf of Yeditepe University remains vested in us, and we assert all of our moral and intellectual property rights."


More information about the Turkmath mailing list