[Turkmath:5712] TMD Yönetim Kurulu Adaylığı

Ayşe BERKMAN ayse.berkman at msgsu.edu.tr
Sun Jul 24 10:34:17 UTC 2022


Sayın TMD Üyeleri,

Geçen hafta Ergün’ün de emailinde belirttiği gibi biz beş kişilik bir ekip olarak TMD Yönetim Kurulu’na aday olmaya karar verdik. İki yıl önce başlayan genel kurul öncesi aday açıklama geleneğini anlamlı ve yararlı bulduğumuz için, hem CV’lerimizi görebileceğiniz linkleri mesajın en altına ekledik, hem de bu mesajla kısaca projelerimizi paylaşmak istedik.

Eğer seçilirsek, her şeyden önce, TMD’nin yürütülmekte olan düzenli etkinliklerinden,
* Ulusal Matematik Sempozyumlarını
* Matematik Dünyası (MD) dergisinin çıkarılmasını
* TMD Burslarını
* IMU, EMS ve MASSEE üyeliklerimizi
* Matematik Araştırma Desteği (MAD) Projesini
* Imaginary sergilerini
* Seçkin Seminerleri
ilgili kişilerin ve komisyonların desteği ile devam ettirmeyi planlıyoruz.

Bunların yanı sıra, 2023'ün Cumhuriyetimizin 100., derneğimizin 75. ve MD’nin 30. yılı olması nedeni ile çeşitli matematiksel etkinlikler yapmak istiyoruz. Eğer seçilirsek sizlerden bu konuda destek isteyeceğiz, etkinliklerin yalnızca Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerle sınırlı kalmamasına özen göstereceğiz.

Ayrıca son yıllarda çevrimiçi toplantı yapabilme olanaklarımız çok geliştiği için İstanbul dışındaki üyelerimizle de düzenli toplantılar yaparak daha çok matematikçiyi süreçlere dahil etmeye çalışacağız.

Farklı projelerimiz için farklı komisyonlar kurmayı düşünüyoruz. Burslar, MAD, Dış İlişkiler Komisyonlarının yanı sıra 75. Yıl Kutlama Komisyonu gibi oluşumlar planladık. Üyelerden gelecek öneri ve talepler doğrultusunda da yeni komisyonlar kurabileceğiz.

Bunlara ek olarak, ülkemizdeki Matematik Bölümleri ile ilişkiye geçerek ortak sorunları belirlemeyi ve birlikte çözüm üretmeyi deneyeceğiz. İMBM, Matematik Köyleri, Türk Kadın Matematikçiler Derneği gibi kuruluşlarla iş birliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca doktora öğrencilerini ve doktorasını yeni bitirmiş matematikçileri çok önemsiyoruz, onları derneğe çekebilecek etkinlikler yapmaya çalışacağız.

Web sayfamızı daha da geliştirip, etkinlik arşivleri, Türkçe ders notu, kitap, sözlük gibi eklemelerle sık sık ziyaret edilen bir sayfa haline getirmek de planlarımız arasında.

Bunların hepsini elbette beş kişi olarak yapmamız mümkün değil. Bu nedenle sizlerden gelecek geri dönüşler, öneriler ve katkılar çok önemli olacak.

Yönetim Kurulu için başka ekiplerin aday olması bizi memnun edecektir. Verimli bir genel kurul yapmak dileği ile herkese güzel ve sağlıklı bir yaz dileriz.

Selamlar ve saygılar,

Ayşe Berkman
http://mat.msgsu.edu.tr/~ayse/
Özlem Beyarslan
http://www.math.boun.edu.tr/index.php?option=com_content&task=section&id=29&Itemid=324
Olcay Coşkun
http://www.math.boun.edu.tr/index.php?option=com_content&task=section&id=27&Itemid=322
Özkan Değer
https://avesis.istanbul.edu.tr/ozdeger
http://www.turkmath.org/beta/index.php
Şule Yazıcı
http://home.ku.edu.tr/~eyazici/
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/pipermail/turkmath/attachments/20220724/c9553a28/attachment.html>


More information about the Turkmath mailing list