[Turkmath:4728] Akılhane'mizde birkaç başarı

Zafer ERCAN zercan at ibu.edu.tr
Thu Dec 31 07:23:56 UTC 2020


2020 yılında Akılhane'mizde gerçekleşen birkaç akademik başarı: 

1. TÜBA üyemiz ve Uşak Üniversitesi rektörümüz Ekrem Savaş Stanford Üniversite'si koordinasyonunca yürütülen ölçme ve değerlendirmede 
48 bin 314 matematikçi arasında 456. sırada yer alarak, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer almıştır. Hocamız en son konferansını TÜBA-Rabe Medrese'de vermiştir. Türk Matematik Derneği'nin etkili isimlerini hocamızı tebrik etmeye davet ediyorum. 


2. Ekrem hocamızın öğrencisi de olan bir başka matematikçi rektörümüz Yurt Sertkaya'nın Suriye çıkartması öncesi yayınladığı mesajın üzerimde yarattığı heyecan ve elektiriği hala hissediyorum. Bir an için tüfeğimi alıp, Suriye sınırına gidesim, gelmişti. 

3. Boğaziçi Üniversitesi emekli matematik profesörlerinden Haluk Oral hocamızın ''matematik eğitiminde en büyük problemlerden birinin ebeveylerin üniversite öğrencilerini veli olarak görmeleri'' olduğu saptaması çok çarpıcıydı. Ayrıca hocamız, ders anlatımı esnasında öğrencilerin oturma pozisyonuna müdahale edilmemesi gerektiğini de saptamıştı. Bu ve benzer yönlü araştırmalar derinleştirilmeli. 


4. Selçuk Üniversite'si rektörü Süleyman Okudan bir yılda 539 ameliyat gerçekleştirdi. Hocamızın bu başarısını suçlamaya dönüştürenlere ''Bunlar FETÖ oyunu'' diyen hocamız, Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulunarak FETÖ ile de mücade vermiştir. Her ne kadar bu amaliyatların ''sanal'' olduğu ifade edilse de ve hiç şaşırmadan 539'a kadar sayı sayabilmenin zorluğu da dikkate alındığında, ortada ciddi bir başarı ve FETÖ ile mücadele var. Ayrıca hocamız, ''ne var bunda, bunu herkes yapıyor'' diyerek dürüstlük grafiğini artırmıştır. Hocamız bir taşla birkaç kuşu vurmakla kalmamış, belki de yemiştir. 


5. Hamza Yarlıkaya'nın 6 diplomasından 1 tanesi sahte ise sahte olmayan diploma sayısı 5'tir (Doğru, değil mi?) Yanlış diploma sayısı doğru diploma sayısına etki etmeyeceği varsayılırsa, Yerlikaya'nın başarısı 8.3'tür. Ciddi bir başarı. 

ZE 


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://yunus.listweb.bilkent.edu.tr/pipermail/turkmath/attachments/20201231/21ed5ae1/attachment-0001.html>


More information about the Turkmath mailing list